gåtur

 • Gør gåturen lidt sjovere!

  En gåtur behøver ikke kun være netop det. Altså en tur, der gås. Der er masser af måder, som du kan kvikke gåturen lidt op på og gøre den mere interessant både for din hund og dig selv. Det kan dog være svært lige at finde på, hvad man skal gøre for at peppe turen op. Derfor har vi herunder lavet en liste, der kan hjælpe dig lidt på vej:

  Kontaktøvelser
  Beløn din hund for at kigge på dig. Du kan for eksempel lave øvelsen således, at din hund ind i mellem lige skal kigge på dig op få kontakt, mens I går. Dette mindsker også din hunds eventuelle lyst til at trække, da den jo bliver belønnet for at være ved dig og se på dig.

  Søgeøvelser
  Hvis du går rundt med et stykke legetøj i lommen, kan du prøve at ”tabe” det under gåturen. Når I er kommet et par meter væk, skal du bede hunden om at finde det. Hvis du synes, at det bliver for let med legetøj, kan du for eksempel tage en pind, en grankogle eller en nøgle og gå lidt med den i hånden. Her skal du dog lige gå med den i hånden lidt, før du kaster den. Ellers dufter den ikke nok af dig.

  En anden rigtig sjov søgeøvelse er godbidstræer”. For at lave et godbidstræ tager du nogle godbidder, som du lægger på grenene af træet. Benyt gerne de træer, som hænger lidt oppe, men din hund skal selvfølgelig stadig kunne nå dem. Hunden må gerne komme op og stå på bagbenene, så får den også trænes bagbenskontrol. Mangler du ideer til nye velsmagende godbidder, kan du se mere her: https://www.chrisco.dk/hundeprodukter.html

  Støder I på væltede træer, træstammer og bænke under jeres gåtur, er balanceøvelser et oplagt afbræk. Få din hund op på de væltede træer, og øv den i at holde balancen ved at få den til at dække, sitte, bakke, vende rundt osv. Hunden vil også synes, at det er sjovt bare at hoppe fra den ene træstamme til den anden – hvis træstammerne altså ligger tæt nok. Pas på med at lade din hund balancere på stablede træstammer, da disse kan løsne sig og trille ned over den.

  Mange hunde synes, at det er kedeligt at gå i snor, men lineføringen kan faktisk godt være sjov. Prøv for eksempel at hæve og sænke tempoet og måske løbe lidt. Du kan også bede din hund om at gå zig-zag mellem dine ben, dreje rundt om sig selv eller du kan pludselig vende dig og gå en anden vej. Disse ting er alle med til, at din hund bliver opmærksom på dig og holder øje med, hvad du finder på næste gang.

  Hyggestunder er også vigtige. Du og din hund kan fx sætte jer på en bænk eller tæppe under jeres normale gåtur. Her får i mulighed for at skabe noget nærkontakt ved at nusse hinanden. Men I får også mulighed for bare at sidde i ro og mag og nyde hinandens selskab. Dette skaber en samhørighed imellem jer, og din hund vil helt sikkert holde af det.

  Som det fremgår ovenfor, behøver den daglige gåtur slet, slet ikke være kedelig. Så det er bare med at komme derud af og udforske de muligheder, naturen byder på. Det er kun fantasien, som sætter grænser for,hvilke aktiviteter I kan lave på gåturen.

  Rigtig god tur!

   

 • Daglig motion er vigtig

  Daglig motion er vigtig for din hvalps opbygning af muskler, sener, ledbånd – ja, hele dens fysik.

  Du skal tænke dig godt om, når du vælger at anskaffe hund. Husk på, at motionen skal passe til hunden. Ud over den daglige motion og aktivering i hjem og/eller have, har hunde meget forskellige behov. Nogle kan nøjes med 3 små daglige lufteture og aktivering, evt. indendørs aktivering, mens andre bør have over 80 minutter daglig motion og aktivering.

  Som ejer er det naturligvis op til dig selv at vurdere, om din hund trives med den motion og aktivering, du tilbyder den. Vær opmærksom på, at hvalpe af store racer skal motioneres skånsomt, mens de vokser. Husk også på, at en hund kun svært kan motioneres træt, hvorimod den hurtigt bliver træt, hvis den får lov til at bruge sin næse, øjne, ører og hjerne. Sørg altid for at have legetøj og godbidder på dig til at træne, aktivere og belønne din hund. Som ansvarsfuld hundeejer skal du naturligvis også huske altid at have hundeposer på dig, når du er ude at gå med din hund.

  Til at begynde med får din hvalp rørt sig tilstrækkeligt gennem dens naturlige nysgerrighed og legetrang.

  Motion i forbindelse med cykling er en meget hård og ensidig belastning, som først bør finde sted, når din hvalp er udvokset. Hvis din voksne hund ikke kan følge med, når du er ude at cykle eller løbe, skal du stoppe op med det samme for at undgå at hunden bliver overanstrengt eller endnu værre evt. får muskel- eller fiberskader. Også springøvelser skal gemmes til din hund er blevet voksen.

  Har du en ældre hund, oplever du ofte, at den kan blive lidt stivbenet og gigtplaget. I sådanne tilfælde er det derfor en god idé at erstatte de lange motionsture med korte, men hyppige ture.

2 Indlæg