Pas på til påske!

Pas på til påske!

Påsken er lige om hjørnet, og i forbindelse med den kan der forekomme mange farlige situationer for dit kæledyr.

Vi har derfor samlet en liste over nogle af de ting, du skal være særligt opmærksom på, mens du og familien hygger jer over påsken.

Fine, men giftige
Som en tradition i mange hjem, når påsken nærmer sig, kommer påskeliljer og andre flotte dekorationer frem i stor stil. Men det er ikke altid lige hyggeligt. De kan nemlig være rigtig farlige for dit kæledyr. Både påskeliljer og tulipaner indeholder løg og flere giftstoffer. Hvis dit kæledyr derfor får fat i dem, kan symptomer som salve, opkast, mavesmerter og diarre være første fase bare. Senere hen kan der så komme symptomer som svimmelhed, øget drikkelyst, vandladning, kollaps og til sidst lammelser.

Derfor er det vigtigt at holde dit kæledyr fra disse planter. Det samme gælder påskens flotte dekorationer. Her er det pyntegenstande som påskeæg i plast, cellofan og gavebånd, der kan være de store syndere. Din hund eller kat kan nemt forveksle pyntegenstande med legetøj. Så hold godt øje med det, og sørg for, at alle fristelserne er gemt godt væk.

Påskens lækkerier
Vi kender det alle sammen. Den lidt for lækre mad og de lidt for søde chokolader. Det er noget, de fleste af os mennesker elsker. Hvor vidt vi har godt af det, vil nogen mene kunne diskuteres. Men hvad der ikke kan diskuteres, er hvor vidt det er godt for vores kæledyr eller ej. Her er svaret et rungende nej!

Mange kæledyrsejere ved, at chokolade bestemt ikke er sundt for deres kæledyr. Chokolade indeholder nemlig theobromin, som er yderst giftigt for dyr. Sørg derfor for, at der ikke bliver tabt noget chokolade, eller at børnene finder påskeæggene før hunden.

Den fede mad er ej heller godt for kæledyret. Selvom de blot får det i små godbidder, kan det stadig forårsage betændelse i bugspytkirtlen og give problemer med fordøjelsen. Så hold den fede mad oppe på bordet, og giv dit kæledyr nogle godbidder og tyggeting, de kan tåle og har godt af i stedet.

Unødvendig stress
Med påsken følger selvfølgelig også påskefrokoster. Men hvis dit kæledyr er vant til, at det blot er jeres familie, der er hjemme, kan det hurtigt virke uoverskueligt og stressende for den, hvis det pludseligt vrimler med nye og mange mennesker, hvilket der selvfølgelig ikke gør i år her i corona-tiden. Tænk over, hvor dit kæledyr skal være i forbindelse med påskefrokosten, hvor det har sit eget fristed og sørg for, at det har noget at give sig til. Det kan fx være i form af aktivitetslegetøj eller nogle lækre snacks til hunden eller katten.

Påskesnaps- og bryg
Mange nyder et godt glas øl eller snaps over påskemiddagen. Men husk på, at rusmidler, selv i de mindste mængder, er yderst livsfarlige for dit kæledyr.

Så hold de flydende rusmidler, den fede mad, den lækre chokolade og de fine dekorationer fra dit kæledyr. Så er vi sikre på, I alle nok skal få Jer en rigtig hyggelig påske!

Skulle uheldet være ude, så sørg for at kontakte din dyrlæge, så snart du har den mindste mistanke om at dit kæledyr har indtaget noget farligt eller ikke trives.

Kilde: Dyreværnet

3 years ago
187 view(s)
Alle rettigheder forbeholdes | 2023 | Chrisco A/S, Sandvadsvej 3, DK-4600 Køge, CVR.nr.: 64 02 73 28