godbidder

 • Sådan aktiverer og stimulerer du din kat

  Ligesom alle andre dyr har din kat også behov for at blive aktiveret og stimuleret. Hvis ikke katte bliver aktiveret og stimuleret, ender de enten med at blive helt passive i deres adfærd, eller også bliver de nogle være ballademagere.

  Listen nedenfor viser aktiviteter/øvelser, du kan lave med og/eller for din kat:

  Udkigsposter
  Katte kan godt lide at holde øje med tingene, og det skal helst være fra oven. Derfor er det godt at kunne tilbyde din kat udkigsposter, hvor den kan lige i fred og ro og bare betragte omgivelserne. Katte vælger ofte selv at benytte vindueskarme, kommoder, spiseborde og stole. Har de mulighed for det, vil katte også gøre brug af skabe, hylder, hemse osv. Så kig dit hjem igennem og se efter, hvor du kan tilbyde din kat udkigsposter. Hvis ikke du selv har nogle oplagte udkigsposter, kan du købe et kradsemiljø. Et kradsemiljø kan være udformet på forskellige måder, nogle har et repos, hvor katten kan ligge og betragte omgivelserne, nogle har et hul eller en hule og forskellige andre ting, der kan aktivere katten. Kradsemiljøer findes forskellige højder, bredder og ikke mindst priser. Se Chriscos udvalg her: https://www.chrisco.dk/kat/kattetilbehor/kradsemiljoer.html

  Aktivitetsbold
  En aktivitetsbold er en bold med hul i til foderpiller eller godbidder. Og rigtig mange af dem er velegnede til såvel katte som hunde. Kom foderpiller eller godbidder i bolden og giv den til dit kæledyr. Foderpillerne eller godbidderne kommer ud af bolden, når din kat får skubbet til bolden, så hullet vender nedad.

  En aktivitetsbold er rigtig god som underholdning, når din kat er alene hjemme. Boldene er meget solide og i hård materiale, der ikke går i stykker under brug. Bolden er også velegnet, hvis din kat er forslugen. Når den får sit foder serveret i en aktivitetsbold, får den lidt mad ad gangen og er dermed længere tid om at spise maden. Det gør den mæt på den gode måde, og det giver dig en mere veltilpas og glad kat.

  Vi har flere modeller. Se fx denne: https://www.chrisco.dk/kat/kattelegetoj/chrisco-aktivitetsbold.html

  Legetøj
  Katte har et stærkt jagtinstinkt. Er din kat en udekat, så har den rig mulighed for at benytte sit jagtinstinkt, omvendt hvis du har en indekat, så er det umiddelbart langt sværere for den at foretage sig jagtaktiviteter. Legetøj i form af bolde, pelsmus, en tumling, en legetøjsfugl og en legestang er derfor et godt alternativ til jagten. Der findes forskellige modeller med klokke, raslelyd, pivelyd og katteurt. Se vores udvalg af kattelegetøj her: https://www.chrisco.dk/kat/kattelegetoj.html

  Når din kat puffer til en bold eller en mus, triller bolden/musen hen over gulvet. Det skaber en situation, hvor din kat kan jage bolden/musen, og denne aktivitet kan din kat få lang tid til at gå med.

  En legestang giver dig mulighed for at lege sammen med din kat. Bevæg legestangen i forskellige retninger og få din kat til at jage den. Nogle vil bruge en laserpointer i stedet for, men PAS PÅ med dette, da det kan stresse din kat voldsomt! Katten bliver frustreret over, at den aldrig kan fange den røde plet og aldrig når at se, hvor den bliver af. Den er pludselig bare væk. Yderligere skal du være meget påpasselig med, at laseren ikke rammer din kats øjne, da det kan resultere i øjenskader. Så pas på med at bruge laserpointeren.

  Skotøjsæske
  Skær eller klip nogle huller i siden på æsken nede ved bunden. Hullerne må ikke være for store, men skal være tilpas store til, at din kats forben kan komme ind, men lille nok til at dens hoved ikke kan. Tape låget fast på æsken. Læg nu enten nogle foderpiller, en bold, plysmus eller lignende i æsken. Giv æsken til din kat, og lad den selv forsøge at få tingene ud igen.

  Gemmeleg
  Gem godbidder, foderpiller eller kattelegetøj rundt omkring i huset på steder som hylder, kasser, i hjørner, vindueskamme osv. og send din kat ud for at finde dem. Dette er en god aktivitet til når din kat er alene hjemme. Se vores Chrisco godbidder til kat her: https://www.chrisco.dk/kat/kattegodbidder.html

  Paprullen
  Put nogle godbidder eller foderpiller ind i et paprør fra køkken- eller wc-rullen. Klem enderne sammen og lad din kat arbejde for at få godbidderne ud. Tilbyd røret til din kat som belønning, afledning eller som en aktivitet. På lignende vis kan bøtter, æsker o.l. benyttes, husk altid at have opsyn med din kat. Stop aktiviteten, hvis den begynder at spise rulle, æske, bøtte osv. Vær yderligere opmærksom på kun at benytte ting, der ikke skader din kats mund og tænder.

  Vandbalje
  Tag et vandbalje og hæld lidt vand i. Kom herefter nogle godbidder, foderpiller eller kattelegetøj ned i baljen. Hvis du kommer godbidder i, kan du både bruge dem, der flyder, og dem, som synker til bunds. Din kat skal nu forsøge at fange godbidderne. Katte kan få timer til at gå med at ”fiske”, men sørg for at lægge noget tungt i bunden, så den ikke kan vælte baljen.

  Løbegård
  Har du mulighed for det, er en løbegård en rigtig god ting til indekatten.  En løbegård giver indekatten mulighed for at udforske verden uden for, og derved får din kat en masse nye indtryk. Hvis det er muligt, kan du bygge løbegården i forbindelse med huset fx ved et vindue. Det giver din kat mulighed for at gå ind, hvis den ønsker det, hvilket kan være nyttigt, så ikke du skal til at flytte dens mad, vand og kattebakke ud i løbegården. Opsæt også gerne udkigsposter i løbegården og indret løbegården, så den får lidt adspredelse, fx med sten i et hjørne, et rør, den kan løbe i gennem eller nogle planter, der selvfølgelig ikke er giftige for katten.

   

   

   

   

 • Sådan socialiserer du din hvalp eller nye hund

  Det er en god ide at komme i gang med socialiseringen så hurtigt som muligt. En god og tidlig socialisering kan i mange tilfælde afhjælpe problemer med hunde, som er bange for andre hunde, børn, biler osv.

  Introducer derfor din hvalp/hund for så mange forskellige mennesker som muligt – babyer, børn, mænd, kvinder og gamle mennesker. Prøv også at finde mennesker med forskellige hatte, frakker og paraply. Få evt. en ven/veninde til at hjælpe dig med dette. Gå også en tur ned i midtbyen med din hvalp eller nye hund. Her kan du introducere din hvalp/hund til forskellige mennesker, larm, biler, cykler, flag og bannere, som bevæger sig i vinden.

  Hvis det er muligt, er det en god idé at introducere din hvalp eller nye hund til så mange dyr som muligt, i hvert fald de slags dyr, han eller hun senere vil kunne støde på. Det er en selvfølge, at han eller hun får hilst på såvel små som større hunde, selv om det kan virke lidt voldsomt. På den måde lærer han/hun også, at nogle hunde gerne vil hilse, mens andre gerne bare vil være sig selv.

  Din hvalp eller nye hund lærer ved møder med andre hunde hundesprog, og det vil komme den til gode gennem livet. Besøg også gerne hundeskove, hvor din hund kan møde alle slags hunde og hundeejere. Måske møder I her en masse søde hunde, som kan blive gode legekammerater fremadrettet.

  Det er vigtigt at pointere, at alt dette skal ske efter din hvalp eller nye hunds tempo, så han eller hun ikke bliver for overvældet, da det kan gøre mere skade end gavn. Og husk altid at rose din hund og give den masser af gode og motiverende godbidder – naturligvis fra Chrisco. Vi har rigtig mange at vælge mellem uanset om din hund er til store eller små godbidder, om de skal være med kylling, oksekød, lam, fisk osv. Se alle produkter til hund her: https://www.chrisco.dk/hundeprodukter.html

 • Gør gåturen lidt sjovere!

  En gåtur behøver ikke kun være netop det. Altså en tur, der gås. Der er masser af måder, som du kan kvikke gåturen lidt op på og gøre den mere interessant både for din hund og dig selv. Det kan dog være svært lige at finde på, hvad man skal gøre for at peppe turen op. Derfor har vi herunder lavet en liste, der kan hjælpe dig lidt på vej:

  Kontaktøvelser
  Beløn din hund for at kigge på dig. Du kan for eksempel lave øvelsen således, at din hund ind i mellem lige skal kigge på dig op få kontakt, mens I går. Dette mindsker også din hunds eventuelle lyst til at trække, da den jo bliver belønnet for at være ved dig og se på dig.

  Søgeøvelser
  Hvis du går rundt med et stykke legetøj i lommen, kan du prøve at ”tabe” det under gåturen. Når I er kommet et par meter væk, skal du bede hunden om at finde det. Hvis du synes, at det bliver for let med legetøj, kan du for eksempel tage en pind, en grankogle eller en nøgle og gå lidt med den i hånden. Her skal du dog lige gå med den i hånden lidt, før du kaster den. Ellers dufter den ikke nok af dig.

  En anden rigtig sjov søgeøvelse er godbidstræer”. For at lave et godbidstræ tager du nogle godbidder, som du lægger på grenene af træet. Benyt gerne de træer, som hænger lidt oppe, men din hund skal selvfølgelig stadig kunne nå dem. Hunden må gerne komme op og stå på bagbenene, så får den også trænes bagbenskontrol. Mangler du ideer til nye velsmagende godbidder, kan du se mere her: https://www.chrisco.dk/hundeprodukter.html

  Støder I på væltede træer, træstammer og bænke under jeres gåtur, er balanceøvelser et oplagt afbræk. Få din hund op på de væltede træer, og øv den i at holde balancen ved at få den til at dække, sitte, bakke, vende rundt osv. Hunden vil også synes, at det er sjovt bare at hoppe fra den ene træstamme til den anden – hvis træstammerne altså ligger tæt nok. Pas på med at lade din hund balancere på stablede træstammer, da disse kan løsne sig og trille ned over den.

  Mange hunde synes, at det er kedeligt at gå i snor, men lineføringen kan faktisk godt være sjov. Prøv for eksempel at hæve og sænke tempoet og måske løbe lidt. Du kan også bede din hund om at gå zig-zag mellem dine ben, dreje rundt om sig selv eller du kan pludselig vende dig og gå en anden vej. Disse ting er alle med til, at din hund bliver opmærksom på dig og holder øje med, hvad du finder på næste gang.

  Hyggestunder er også vigtige. Du og din hund kan fx sætte jer på en bænk eller tæppe under jeres normale gåtur. Her får i mulighed for at skabe noget nærkontakt ved at nusse hinanden. Men I får også mulighed for bare at sidde i ro og mag og nyde hinandens selskab. Dette skaber en samhørighed imellem jer, og din hund vil helt sikkert holde af det.

  Som det fremgår ovenfor, behøver den daglige gåtur slet, slet ikke være kedelig. Så det er bare med at komme derud af og udforske de muligheder, naturen byder på. Det er kun fantasien, som sætter grænser for,hvilke aktiviteter I kan lave på gåturen.

  Rigtig god tur!

   

 • Sådan får du en glad og aktiv hund

  Mange problemer med hunde opstår, fordi hundene keder sig og er understimulerede. En aktiv og stimuleret hund er en glad hund. Sørg derfor for at lave nogle aktive og stimulerende rutiner for din hund i hverdagen.

  Her er lidt forskellige aktiviteter/øvelser:

  Paprullen
  Put nogle godbidder eller foderpiller ind i paprøret enten fra køkken- eller wc-rullen. Klem enderne sammen, og lad din hund arbejde for at få godbidderne ud. Tilbyd røret til din hund som belønning, afledning eller som en aktivitet. På lignende vis kan bøtter, æsker og naturligvis også meget Chrisco og Petstages legetøj benyttes. Find det her:

  https://www.chrisco.dk/hundeprodukter/hundelegetoj.html

  Husk altid at have opsyn med din hund. Stop aktiviteten, hvis hunden begynder at spise rullen, æsken, bøtten, legetøjet osv. Vær yderligere opmærksom på kun at benytte ting, der ikke skader din hunds mund og tænder.

  Aktivitetsbold
  En aktivitetsbold er en bold med hul i til foderpiller eller godbidder. Den kan bruges af såvel hunde som katte. Bare kom din hund eller kats foderpiller eller godbidder i bolden og giv den til dit kæledyr. Foderpillerne eller godbidderne kommer ud af bolden, når din hund eller kat får skubbet til bolden, så hullet vender nedad.

  En aktivitetsbold er rigtig god som underholdning, når din hund eller kat er alene hjemme, idet boldene er meget solide og i hård materiale, der ikke går i stykker under brug. Bolden er også velegnet, hvis din hund er lidt forslugen. Ved at bruge bolden får den maden i små portioner og er dermed længere tid om at spise maden. Dette giver hunden en større mæthedsfornemmelse, og det giver dig en mere veltilpas og glad hund.

  Vi har flere modeller. Se fx denne: https://www.chrisco.dk/chrisco-aktivitetsbold-362.html

  Kontaktøvelse
  Tag et par godbidder i hver hånd og stil dig med armene ud til hver sin side (så du står som et kors) foran din hund. Øvelsen går ud på, at din hund skal tage øjenkontakt med dig. Du skal ikke bede den om det, men bare vente på, at den gør det. I det øjeblik din hund tager øjenkontakten, roser du og giver den belønningen. Formålet er, at du vender hunden til at tage kontakt med dig. Hunden finder ud af, at det betaler sig at kigge op på dig, og det vil komme dig til gavn. For eksempel vil dit indkald ofte blive bedre, idet din hund holder mere øje med dig. Varier øvelsen ved at lade din hund stå eller dække, mens I laver øvelsen. Prøv også at lave øvelsen, mens du har hunden i snor på gåturen. Øvelsen kan med fordel udføres med en klikker.

  Husk altid at have rigeligt med lækre godbidder, hundekiks eller lignende med, når du træner med din hund. En god idé er også en Chrisco godbidspose, så dine godbidder ikke fedter i lommen. Læs mere her: https://www.chrisco.dk/chrisco-godbidspose.html

  Tæppe
  Prøv at lægge en godbid ind under et tæppe, og lad din hund selv forsøge at finde ind til godbidden. Vi har masser af lækre godbidder at vælge imellem. Find dem her:

  https://www.chrisco.dk/hundeprodukter/godbidder.html

  Det er en simpel lille aktivitet, som mange hunde alligevel bruger rigtig meget energi på at løse. Er dette for let for din hund, kan aktiviteten udvides. Læg godbidden på tæppet og fold herefter tæppet hen over godbidden. Jo flere gange du folder tæppet, jo sværere bliver det for din hund.

  Vandbalje
  Tag et vandfad og hæld en passende mængde vand i. Put herefter nogle godbidder ned i baljen. Du kan både bruge godbidder, der flyder, og dem, der synker til bunds. Din hund skal nu forsøge at fange godbidderne. Hvis du har en vandbalje, som er stor nok til, at din hund kan stå med poterne i den, er så bliver din hunds poter afkølet, hvilket især kan være dejligt om sommeren.

  Plastbøtte / Vandlegetøj
  Har du en hund, som er rigtig glad for vand, og for at hente ting, kan du prøve at lægge et par godbidder i en plastbøtte og kaste den ud i vandet. Din hund skal så svømme ud efter den, og han eller hun får først godbidden, når han/hun kommer med den til dig. Denne aktivitet er samtidig en god måde at få din hund ud at svømme og motionere den på den måde. Du skal dog huske på ikke at kaste den for mange gange (dette gælder også med bolde, pinde, dummyer o.l.), da det kan gøre hunden stresset. Få gange skader ikke, men mange gange er ikke godt for hunden. Alt skal ske med måde.

  Se Chrisco vandlegetøj her: https://www.chrisco.dk/catalogsearch/result/?q=vandleget%C3%B8j

  Gemmeleg med godbidder eller legetøj
  Gem godbidder rundt omkring i huset og send din hunden ud og finde dem. Det kan selvfølgelig også gøres med legetøj. Aktiviteten kan med fordel også bruges som beskæftigelse til hunden, når den skal være alene hjemme.

  Spred din hunds foder i græsset
  i stedet for at give din hund dens mad i en skål, kan du prøve at sprede dens foder ud over græsset i haven. På den måde skal din hund bruge sin næse for at finde maden. Fordelene ved at sprede din hunds foder ud er, at den bruger sin næse og sit hoved, bliver aktiveret og opnår en større mæthedsfornemmelse. Har du en forslugen hund, kan dette en god måde at få hunden til at spise langsomt ligesom aktivitetsbolden også er.

  Plastflaske
  Har du en sodavandsflaske eller lignende i hård plast liggende, kan denne også bruges til at aktivere hunden. Put små godbidder ned i flasken, og lad nu hunden selv finde ud af at få dem ud igen. Flasken SKAL være af hård plast, da bløde plastflasker går for let i stykker, og derved kan skade hunden.

  Bløde Chrisco godbidder til at putte i plastflasken kan du finde her: https://www.chrisco.dk/hundeprodukter/godbidder/blode-godbidder.html?___SID=47v97lkmhvoorc8l201r1135b4U

  Grankogle
  Er det årstid for grankogler, kan disse også bruges til at aktivere din hund. Skub små godbidder ind imellem koglens dele. Din hund kan herefter få lang tid til at gå med at forsøge at få godbidderne ud. Vær opmærksom på, at din hund godt kan tygge koglen i stykker. Fjern de løse stykker, så din hund ikke kommer til skade.

  Et rigtig godt alternativ er Chrisco Bondegårdsdyr i kraftigt gummi:

  https://www.chrisco.dk/hundeprodukter/hundelegetoj/gummilegetoj/chrisco-bondegardsdyr.html

  Tricks
  Tricks er altid sjovt at lave med din hund, og der findes et utal af dem. Bamse, godbid på næsen, rul rundt, spil død og snurre er bare nogle af dem. Søg efter tricks på nettet eller kig i diverse hundebøger for at finde vedledning til, hvordan du bedst lærer din hund tricks.

  Træning
  Alle hunde har brug for træning, og træning kan være mange ting. Lydighedsøvelser som sit, stå og dæk, sammen med agility, rally, dog dancing og IPO er alle forskellige træningsformer. Opsøg evt. den lokale hundeklub for at komme på træningshold eller se, hvordan du bedst træner din hund ved at søge på nettet eller i hundebøger.

  Aktivitetsspil
  Aktivitetsspil findes i mange forskellige afstøbninger og ikke mindst prisklasser. Sørg for at vælge aktivitetsspil ud fra din hunds præferencer, og hvor vant den er med at få stillet opgaver. En hund, som er ny inden for aktivitetsspil, vil have godt af at starte med et aktivitetsspil, som ikke er så svært. Det er med til at opbygge hundens selvtillid og give den lyst til mere. En hund, der er vant til mange udfordringer, kan sagtens tilbydes nogle af de lidt svære aktivitetsspil. Men lad vær med at tro, at din hund er dum, hvis ikke den klare aktivitetsspillet i første, andet eller tredje forsøg. Pointen med aktivitetsspil er IKKE, at din hund er hurtig til at lære dem. Hele ideen med aktivitetsspil er, at hunden skal bruge hoved og synes det er sjovt. Gennemskuer hunden alligevel spillet hurtigt, så fortvivl ikke. Så længe hunden synes det er sjovt, kan man bruge spillet, som man bruger alt andet træning og aktivitet. Nemlig som det det er – en aktivitet. Afhængig af aktivitetsspillets art kan spillet bruges som underholdning, mens hunden er alene hjemme. Men sørg for, at spillet ikke kan gå i stykker og skade hunden.

   

4 Indlæg