Hjælp din hund gennem nytårsaften

Rigtig mange hunde er bange for lyden af fyrværkeri og kanonslag nytårsaften. Der findes mange løsninger på problemet. Og mindst én af dem skal nok hjælpe din hund til at få en bedre start på det nye år. Vi har samlet nogle af de mest brugte råd.

Sådan kan du gøre før nytårsaften:

Begynd nytårstræningen et par måneder før nytår. Afspil en cd med nytårslarm (dvs. raketter, kanonslag, heksehyl osv.) for din hund. Herved vænner din hund sig lige så stille til lyden af fyrværkeri, og han eller hun bliver knap så bange for det nytårsaften. Disse cd’er kan oftest købes hos dyrlægen eller gennem diverse hundeforeninger og hjemmesider.

Sørg for, at din hund har fået rigelig motion og aktivering i løbet af dagen, så han eller hun er træt og afslappet. Har du mulighed for det, vil din hund vil elske en dejlig lang tur i skoven eller på stranden.

Hold øje med, hvordan din hund reagerer, når der kommer fyrværkeri, mens i er ude at gå. Dette kan give et billede af, hvor bange din hund er for fyrværkeri. Og så kan du bedre tage dine forholdsregler derefter.

Overvej at give din hund noget beroligende fra dyrlægen, hvis han eller hun ryster, piver og er helt ulykkelig.


Sådan kan du gøre selve nytårsaften:

Hold nytårsaften på landet, hvor der ikke er så meget fyrværkeri.

Lad aldrig din hund være alene hjemme nytårsaften, uanset om han eller hun er bange for lyden af fyrværkeri og kanonslag eller ej.

Undgå at fyre bordbomber, knaldperler og lignende af, da de kan forskrække din hund, der hører mange gange bedre end dig.

Træk gardinerne for vinduerne, så lysglimt ikke ses så tydeligt.

Tænd for fjernsynet, da lyset fra fjernsynet hjælper med at kamuflere lyset fra raketterne. Ligeledes er lyden fra fjernsynet også mere tryg end larmen fra gaden.

Vær sammen med din hund og sørg for, at han eller hun kan ligge et roligt sted, hvor han/hun føler sig tryg.

Lige inden det går løs kl. 24, er det en god ide at give din hund noget, han eller hun finder interessant. Det kan fx være et tyggeben, godbidder eller legetøj. Alt dette kan være med til at aflede din hunds opmærksomhed fra bragene udenfor. Find spændende lækkerier og legetøj her: https://www.chrisco.dk/hundeprodukter.html

Tænd for musikken. Hvis musikken spiller, kan det virke camouflerende på bragene udenfor.

Tag aldrig din hund med ud kl. 24, også selv om du ikke har observeret, at han eller hun er bange for fyrværkeriet m.m.

Prøv at undgå fyrværkeri tæt på huset. Nogle gange kan det selvfølgelig være sværere end andre gange. Tag gerne en god snak med naboerne om dette i dagene op til nytårsaften.

Hvis din hund absolut skal ud for at besørge i løbet af aftenen, skal du sørge for at holde den i snor, da den af en eller anden grund pludselig kan blive forskrækket.

Trøst eller ynk aldrig din hund. Du skal i stedet vise ham eller hun, at der ikke er noget at være bange for.

Gå den sidste tur med din hund i god tid inden I sætter jer til bords, så alt endnu er næste normalt udenfor.

Byg en hule til din hund, tænd for fjernsynet og/eller radioen og træk gardinerne for, så din hund rigtig kan slappe af.

Giv din hund noget beroligende fra dyrlægen i god tid inden larmen for alvor bryder løs, så det kan nå at virke.